PAPRIKA UZENÁ
Papriky přivezl do Španělska Kryštof Kolumbus z Ameriky a poprvé byly vysazeny v oblasti Extremadura. Jejich pěstování a zpracování se ujali mniši v klášterech, kde vyvinuli jedinečnou metodu sušení nad ohněm z dubového dřeva. Tento pozvolný proces dodává paprice charakteristické kouřové aroma. Sušené papriky jsou následně sedmkrát mleté, čímž vzniká jemný prášek, známý jako Pimentón de la Vera, chráněný označením původu. Uzená paprika je výborná k dochucení kuřecího masa, ryb, pizzy a tradičních španělských pokrmů, jako je paella. Skvěle se hodí i k posypání tvrdých sýrů a výborně se kombinuje s česnekem.

Dárek zdarma
Ke každé objednávce dostanete něco navíc.

Perníčky balíme pečlivě
ale pokud se přeci jen něco poškodí, bez protahování pošleme nové.